Mervat Soliman

Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”. Deze uitspraak van de Chinees filosoof Confucius heeft mij geïnspireerd te kiezen voor de studie psychologie. Al vanaf jonge leeftijd wil ik werken met mensen omdat ik grote interesse heb in menselijk gedrag en ontwikkeling. In mijn 20 jaar ervaring als basispsycholoog, persoonlijk begeleider en coach binnen de GGZ-instellingen heb ik ervaren dat ik samen met klanten en collega’s meeloop in een proces waarbij ik blijf ontwikkelen. Mijn visie op het werk is gebaseerd op het collectief leren. Het collectief leren is een gezamenlijk leerproces waarin we door feedback te geven en te ontvangen, investeren in zelfreflectie en wederzijdse inspiratie. Dit creëert een veilig vertrouwd leerklimaat waar ruimte is voor uniciteit.

In 2018 heb ik de masteropleiding ‘ecologische pedagogiek’ afgerond. Deze opleiding heb ik gevolgd om me verder te specialiseren in pedagogiek en me professioneel te verdiepen in het coachen van mensen waar mijn passie ligt. Door deze studie ben ik onder andere het belang gaan inzien dat goed luisteren naar perspectieven mogelijkheden biedt om tot gezamenlijke en creatieve oplossingen van problemen te komen die in het belang van het kind zijn. Ik doe dit door verbinding te zoeken met het kind en zijn omgeving. Als pedagoog werk ik vanuit het idee van wederzijdse verbondenheid. De verbondenheid met kinderen, medewerkers en ouders zal ik de komende periode zoeken bij ‘Bonte Koetje’.   

Tevens ben ik moeder van een zoon en heb ik vele hobby’s die mijn leven nog leuker maken zoals het genieten van kust, muziek, koken, reizen en lezen.