Jolanda Tol

    

Werken met mensen, daar ligt mijn passie. Vooral het werken met mensen in het pedagogisch werkveld, waar mijn achtergrond ligt.

Ik ben Jolanda Tol en ben 25 jaar geleden gestart in het onderwijs als leerkracht in de onderbouw van een middelgrote stad. Al snel ontwikkelde ik me in het coachen en begeleiden van leerkrachten als intern begeleider. Mijn huidige werkveld is in een grote stad waarin ik als ambulant begeleider bij een SBO school werk. Binnen deze werkzaamheden begeleid ik, naast het coachen en begeleiden van leerkrachten, pedagogisch medewerkers van diverse peuterspeelzalen.

Ik ben me blijven ontwikkelen binnen het coachen en begeleiden in verschillende pedagogische werkvelden. Om mijn handelen te versterken heb ik diverse opleidingen gedaan, gericht op het coachen en begeleiden van leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Ook het coachen met beelden behoort tot één van mijn vaardigheden.

In 2016 ben ik gestart met de opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief. In deze opleiding heb ik bewust een keuze gemaakt mij te verdiepen in het opleiden en begeleiden van mensen. Het collectief leren, van en met elkaar vanuit verschillende perspectieven spreekt mij aan. Kritisch naar jezelf durven kijken en feedback aan elkaar geven hoort bij het collectieve leren, waarbij wederzijds vertrouwen en verbondenheid met elkaar noodzakelijk is. Het opleiden, begeleiden en coachen van mensen binnen het pedagogisch werkveld is een rode draad in mijn leven. Dit alles om het goede te doen voor het kind.

Naast alle werkzaamheden wandel ik graag met onze hond. Zij gaat twee keer per week mee naar de school waar mijn man werkt. Onze twee kinderen zitten op het middelbaar onderwijs en sporten veel. Een kleine indruk van wie ik ben. Ik hoop op een mooie tijd bij Bonte Koetje, een mooie en fijne plek om te groeien en bloeien!